ua en ru

Кабмін сьогодні звільнить перших чиновників, які потрапляють під дію закону про люстрацію, - ВО "Свобода"

Кабінету міністрів України на сьогоднішньому засіданні розгляне звільнення першої частини чиновників, які потрапляють під дію закону "Про очищення влади" (люстрацію).

Кабінету міністрів України на сьогоднішньому засіданні розгляне звільнення першої частини чиновників, які потрапляють під дію закону "Про очищення влади" (люстрацію). Про це повідомив прес-секретар ВО "Свобода" Олександр Аронець у своєму Facebook.

"За моєю інформацією з конфіденційних джерел у Кабінеті міністрів, сьогодні відбудеться історичне засідання уряду, де міністри розглянуть питання про звільнення першої партії чиновників, що підпадають під дію закону", - повідомив Аронець.

За інформацією джерел представника "Свободи", мова йде поки тільки про тих людей, які працювали на керівних посадах за часів екс-Президента Віктора Януковича, "оскільки ця інформація на поверхні".

"Звільнення чиновників за іншими критеріями відбудеться дещо пізніше, адже потрібен час, щоб опрацювати архіви, зокрема знайти інформацію про те, хто був, чи є агентом совєцьких чи російських спецслужб, хто був на керівних посадах у компартії та комсомолі. Закликаю вас, друзі, підключатись до цього процесу", - повідомив Аронець.

Відзначимо, що сьогоднішнє засідання Кабміну призначено на 14:00.

Нагадаємо, вчора, 9 жовтня, Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про очищення влади", прийнятий Верховною Радою 16 вересня.