ua en ru

Кабмін сьогодні затвердить порядок застосування зброї ЗСУ для відсічі агресії проти України 

Кабмін сьогодні затвердить порядок застосування зброї ЗСУ для відсічі агресії проти України  Фото: засідання Кабміну (РБК-Україна)

Уряд також планує схвалити концепцію Держпрограми запобігання та протидії домашньому насильству до 2023 року

Кабінет міністрів України сьогодні, 10 жовтня 2018 року, планує затвердити порядок застосування зброї Збройними силами України для відсічі збройної агресії. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на порядок денний засідання уряду.

Так, сьогодні урядовці планують затвердити порядок застосування зброї і бойової техніки зʼєднаннями, військовими частинами і підрозділами Збройних сил під час виконання ними завдань щодо відсічі збройної агресії проти України.

Крім того, уряд розглядатиме питання адміністративних штрафів за порушення законодавства у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху; впровадження системи електронного документообігу в Державній аудиторській службі; використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки у безпечному стані енергоблоків та обʼєкта "Укриття” і здійснення заходів щодо підготовки до зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС.

Також розглядатиметься питання створення міжвідомчої робочої групи з питань створення Єдиного адресного реєстру України; бюджетної установи "Шосткинський прикордонний загін Державної прикордонної служби України (військова частина 1569)”.

Уряд також планує схвалити концепцію Державної соціальної програми запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі на період до 2023 року. А також розглядатиметься питання передачі державних підприємств, які підлягають приватизації, зі сфери управління субʼєктів управління до сфери управління Фонду державного майна.

Розглядатиметься і розпорядження президента про уповноваження голови Державної міграційної служби України Максима Соколюка на підписання угоди між Україною та Республікою Білорусь про реадмісію.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Кабінет міністрів України врегулював формування внутрішнього ринку вибухових матеріалів промислового призначення.