ua en ru

Кабмін сьогодні розірве угоду з РФ по експорту військової продукції

Кабмін сьогодні розірве угоду з РФ по експорту військової продукції Фото: будівля Кабміну (РБК-Україна)

Уряд також може затвердити угоду про військове співробітництво з Сенегалом

Кабінет міністрів України сьогодні, 9 серпня 2017 року, розгляне припинення дії угоди з Росією про порядок взаємодії при експорті товарів військового призначення до третіх країн. Відповідна повістка дня опублікована на сайті українського уряду.

Також повідомляється, що Кабмін на засіданні розгляне зміни до Податкового кодексу щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, а також ратифікує угоду з США про співробітництво у сфері науки і технологій.

Крім того, члени уряду розглянуть проекти постанов про затвердження порядку розроблення планів діяльності єдиної державної системи цивільного захисту; про зміни в правила реєстрації місця проживання; про зміни в порядок державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення.

Також у порядку денному зазначено розгляд проектів постанов про затвердження порядку та обсягів ввезення в Україну товарів суб'єктами літакобудування із звільненням від сплати ввізного мита та податку на додану вартість; про угоду про військово-технічне співробітництво з Сенегалом; про утворення Координаційного центру з впровадження нового ринку електричної енергії

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабмін може розглянути спрощення перевезень через адміністративний кордон з Кримом. Зокрема, нововведення має полегшити перевезення особистих речей.