ua en ru

Кабмін сьогодні ухвалить рішення про введення контрзаходів проти РФ

Кабмін сьогодні ухвалить рішення про введення контрзаходів проти РФ Фото: Арсеній Яценюк

Відповідні постанови будуть оприлюднені, як тільки Росія введе обмежувальні заходи проти українських товарів

Кабінет міністрів України ухвалить рішення про введення контрзаходів проти Російської Федерації (РФ) сьогодні, 30 грудня. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк в ході засідання Кабміну, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні ми приймаємо дві постанови щодо незаконних дій Російської Федерації. Перша постанова - про заборону ввезення на митну територію України товарів, що походять з РФ і друга постанова про ставки ввізного мита стосовно товарів, що походять з РФ", - заявив прем'єр-міністр.

За його словами, відповідні постанови будуть оприлюднені, як тільки Росія введе обмежувальні заходи проти українських товарів.

При цьому він підкреслив, що "на кожну російську дію Україна буде вводити контрзаходи".

Також прем'єр заявив, що постанови будуть оприлюднені на наступний день після фактичного введення Росією економічних санкцій проти України.

Яценюк також зазначив, що відповідні дії уряду спрямовані на зростання українського товаровиробника.

"Таким чином, уряд України сьогодні приймає дві постанови, які є дзеркальними діями проти незаконних дій РФ, які спричинили істотну шкоду для української економіки і істотну шкоду для українських підприємців. Ми так будемо діяти кожен раз", - додав він.

Нагадаємо, Росія з 1 січня 2016 року вводить санкції проти України, які включають мита та продуктове ембарго, аналогічне до чинного щодо країн, які підтримали санкції проти РФ.