ua en ru

Кабмін сьогодні схвалив концепцію державної цільової програми підтримки соціально-економічного розвитку малих міст на 2011-2015 рр., - В.Яцуба

Кабінет міністрів України сьогодні на своєму засіданні схвалив розпорядженням концепцію державної цільової програми підтримки соціально-економічного розвитку малих міст на 2011-2015 рр. Про це повідомив міністр регіонального розвитку та будівництва України Володимир Яцуба, передає прес-служба Мінрегіонбуду.
За словами міністра, уряд доручив Мінрегіонбуду протягом двох місяців підготувати та подати Кабінету міністрів України проект державної цільової програми підтримки соціально-економічного розвитку малих міст на 2011-2015 рр.
"Необхідність розробки такої програми зумовлена тим, що законодавча невизначеність механізмів перспективного розвитку малих міст та недостатнє врахування їх специфіки загострили проблеми соціально-економічного розвитку, призвели до занепаду житлово-комунального та шляхового господарства, поширення безробіття, зубожіння населення", - заявив В.Яцуба. Тому, за його словами, метою програми є створення організаційних нормативно-правових та економічних механізмів забезпечення позитивних зрушень у соціально-економічному розвитку малих міст, підвищення життєвого рівня населення. "Також ми ставимо за мету поліпшити якість адміністративних та громадських послуг, підвищити життєвий рівень населення", - зазначив міністр.