ua en ru

Кабмін з 1 серпня почне випуск ПДВ-облігацій

Кабмін з 1 серпня почне випуск ПДВ-облігацій. Про це в ході зустрічі з представниками іноземних ділових кіл і главами дипломатичних представництв в Україні заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами М.Азарова, з 34 млрд грн заборгованості по ПДВ тільки 17-18 млрд грн є реальною заборгованістю, а решта суми - це махінації "створені конвертатарами, які заробляють на цьому гроші". "17,6 млрд грн заборгованості по ПДВ, вона вже оформлена у вигляді загального реєстру і з 1 серпня, я думаю, що ми випустимо державні зобов'язання із погашення нашого боргу і розмістимо наші облігації, зробимо їх абсолютно монетизованими, абсолютно конвертованими. Я думаю, що ми цю проблему закриємо ", - сказав він.

М.Азаров також підкреслив, що Кабмін планує з 1 січня 2011 р. перейти на автоматичне повернення ПДВ. Поки, за його словами, уряд ще не відпрацював механізми для цього. "Як відсікти "метеликів", як відсікти "липове" відшкодування ПДВ від реального відшкодування? У нас ще поки таких рецептів немає, але ми їх знайдемо і все-таки проблему ПДВ для України ми закриємо", - підкреслив М.Азаров.