ua en ru

Кабмін вирішив залучити 200 млн канадських доларів інвестицій

Кабінет міністрів України вирішив залучити 200 млн канадських доларів інвестицій. Відповідну постанову Про здійснення державних зовнішніх запозичень у 2015 році" № 111 від 18 березня 2015 р. опубліковано на сайті Кабміну.

"Державні зовнішні запозичення здійснюються в 2015 році шляхом залучення позики на суму, що не перевищує 200 млн. канадських доларів, в межах, передбачених Законом України "Про Державний бюджет України на 2015 рік", - йдеться в документі.

Як зазначається, на основну суму позики нараховується дохід за ставкою не вище 3% річних. Разова комісія складає 0,15% основної суми позики, а саме 300 тис. канадських доларів.

Відсотковий дохід по позиці сплачується кожне півріччя, погашення позики здійснюється не пізніше ніж через п'ять років після її залучення.

Погашення і обслуговування позики здійснюється за рахунок коштів, передбачених законом про Державний бюджет України на відповідний рік.

Міністру фінансів Наталії Яресько доручається забезпечити залучення позики, укласти відповідний договір і підписати інших документів, пов'язаних із його залученням.

Нагадаємо, Україна має намір залучити 12 млрд дол. інвестицій при підвищенні у Doing Business.