ua en ru

Україна має намір залучити 12 млрд дол. інвестицій при підвищенні в Doing Business, - Мін'юст

Україна має намір залучити 12 млрд дол. інвестицій при підвищенні в Doing Business, - Мін'юст Міністр юстиції України Павло Петренко

Україна планує залучити близько 12 млрд дол. інвестицій у разі підвищення на 20 пунктів у рейтингу Doing Business. Про це заявив міністр юстиції України Павло Петренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Як видно з практики тих країн, які проходили таким же шляхом, як Україна - це Грузія, країни східної Європи - кожен пункт у рейтингу Doing Business, коли країни в ньому піднімаються означає залучення інвестицій в країну в середньому на 600 млн дол. Тобто, можна порахувати, що підняття рейтингу на 20 пунктів - це серйозна сума, близько 12 млрд дол. Це порівнянно з фінансуванням, яке ми отримуємо від кредиторів",- заявив Петренко.

За його словами, вже проведено аудит ініціатив Мін'юсту. Аудит Easy Business показав, що Україна має перспективи піднятися в рейтингу Doing Business на 20 пунктів.

"Є величезні перспективи до травня отримати новий рейтинг для України за чотирма позиціями, які веде Міністерство юстиції. А саме, реєстрацію бізнесу з 76 місця ми маємо шанси підняти до 12 місця, реєстрацію власності - з 59 до 35 місця, вирішення питань неплатоспроможності - 142 на 108 місце, забезпечення виконання контрактів - 43 на 27 місце... В загальному рейтингу Doing Business, тільки якщо ми покращимо ці 4 показника, у нас є шанси піднятися з 96 місця на 79 місце",- додав Петренко.

Міністр зазначив, що за прогнозами експертів, до 2020 р., якщо такі показники будуть зберігатися, це дасть можливість створити близько 50-70 тис. робочих місць. А також залучити інвестиції в сумі близько 30 млрд. дол.

Нагадаємо, раніше Кабмін вніс до Ради пропозиції щодо поліпшення позиції України в Doing Business.