ua en ru

Кабмін вирішив підтримати участь України на 56-й Венеціанській бієнале

Кабінет міністрів вирішив на державному рівні підтримати участь України в 56-й Венеціанській бієнале, а також розвиток вітчизняного кіно.

Кабінет міністрів вирішив на державному рівні підтримати участь України в 56-й Венеціанській бієнале, а також розвиток вітчизняного кіно. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства культури України.

Сьогодні, 22 жовтня, на засіданні уряду було схвалено проект постанови Кабміну "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 23 квітня 2014 року № 117".

"Прийняття проекту постанови дозволить забезпечити завчасну оплату послуг оренди приміщення для подання національного художнього проекту 56-ої Венеціанської бієнале сучасного мистецтва (травень-листопад 2015 року, м. Венеція, Італія), створити належні правові, створити відповідні організаційні та економічні умови для розвитку національної кіноіндустрії, що сприятиме наповненню вітчизняного кінотелевідеоринку конкурентоспроможними національними фільмами, створеними за рахунок державного замовлення та на умовах державної фінансової підтримки", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Міністерство культури України буде ставити питання у новій Верховній Раді про заборону на законодавчому рівні російської пропаганди в українському медіапросторі.