ua en ru

Кабмін вирішив ліквідувати Держзембанк

Кабінет міністрів України прийняв рішення про ліквідацію Державного земельного банку.

Кабінет міністрів України прийняв рішення про ліквідацію Державного земельного банку. Про це після засідання Кабміну на брифінгу заявив міністр Кабінету міністрів Остап Семерак (на фото), передає кореспондент РБК-Україна.

Таке рішення було прийнято на засіданні уряду в п'ятницю.

"Ми підтримали пропозицію Міністерства фінансів та схвалили проект закону, який направляється у ВР про ліквідацію Державного земельного банку. Це була одна з корупційних схем, яка була придумана та пробувалася реалізуватися попереднім урядом на чолі з Азаровим, коли був створений Державний земельний банк. Туди планувалося внесення земельних паїв і за державні кошти, які прямували з державного бюджету для наповнення статутного капіталу. За ці кошти повинні були за заниженими цінами покупатися земельні паї за дуже корупційної і непрозорою схемою в реальних власників", - розповів Семерак.

Нагадаємо, 2 липня 2012 р. було прийнято постанову Кабінету міністрів № 609 про створення Державного земельного банку. 28 грудня 2012 р. були виділені кошти на формування статутного капіталу в розмірі 120 млн грн.

Банк планував отримати в капітал державні земельні ресурси.