ua en ru

Кабмін вирішив ліквідувати Держсанепідслужбу

Кабмін вирішив ліквідувати Держсанепідслужбу Фото: Кабмін ліквідує Держсанепідслужбу

В уряді вважають, що функціонування цієї служби недоцільне, оскільки її функцій забезпечують інші органи

Кабінет міністрів України ухвалив рішення про ліквідацію Державної санітарно-епідеміологічної служби. Про це свідчить постанова від 29 березня 2017 року № 348, розміщена на сайті КМУ.

"Подальше функціонування Держсанепідслужби є недоцільним, оскільки на сьогодні виконання її функцій забезпечують МОЗ, Держпраці та Держпродспоживслужба. Тому Урядом ухвалене рішення про ліквідацію Держсанепідслужби та утворення відповідної ліквідаційної комісії", - йдеться у супроводжувальному тексті.

Також повідомляється, що таке рішення ухвалене на виконання постанови Київського апеляційного адміністративного суду від 8 лютого 2016 року, який скасував рішення щодо реорганізації Держсанепідслужби шляхом її приєднання до Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Головою комісії з ліквідації Державної санітарно-епідеміологічної служби затверджено голову Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимира Лапу.

Нагадаємо, на початку березня Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила справу проти колишнього в. о. голови Державної санітарно-епідеміологічної служби України Святослава Протаса.