ua en ru

САП закрила справу проти екс-глави Санепідемслужби Протаса

САП закрила справу проти екс-глави Санепідемслужби Протаса Фото: справу проти Святослава Протаса закрили

Прокурори САП не побачили складу злочину в діях Протаса

Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила справу проти колишнього в. о. голови Державної санітарної епідеміологічної служби України Святослава Протаса. Про це йдеться в повідомленні Національного антикорупційного бюро України.

Повідомляється, що детективи НАБУ подали скаргу на рішення Василя Кричуна, старшого прокурора групи прокурорів САП про закриття кримінальної справи стосовно в. о. голови Санепідемслужби Святослава Протаса та начальника одного з департаментів СЕС. Відповідну скаргу спрямовано на ім'я керівника САП Назара Холодницького.

"У скарзі йдеться зокрема про те, що детективи Бюро зібрали вичерпну доказову базу і не погоджуються з рішенням прокурора Кричуна про відсутність складу злочину, а також просять керівника САП скасувати постанову про закриття кримінального провадження та змінити групу прокурорів", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в червні 2016 року поліція затримала головного санлікаря України Протаса, якого підозрюють в організації схеми заволодіння бюджетними коштами під виглядом виділення премій до Дня медичного працівника України. У липні Кабмін звільнив Святослава Протаса з займаної посади.