ua en ru

Кабмін рекомендує Раді прийняти пакет антикорупційних законів

Кабінет міністрів України на сьогоднішньому засіданні розглянув понад 70 питань і рекомендує Верховній Раді прийняти цілий пакет антикорупційних законів. Про це на брифінгу заявила міністр Кабінету міністрів Ганна Онищенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні на засіданні КМУ розглянуто більше 70 питань порядку денного. Прийнято рішення про погодження проекту закону про Державній службі та службі в органах місцевого самоврядування. Цей проект закону абсолютно новий, підготовлений спільно Національною державною службою, Мін'юстом, Секретаріатом КМУ і громадськими організаціями", - заявила Онищенко.

За її словами, проект закону буде направлено до ВРУ в самий найближчий час.

"Ми сподіваємося, що парламент прийме цей закон, який запроваджує нові принципи підбору кадрів на державну службу виключно на конкурсних засадах", - сказала міністр КМУ.

Також вона додала, що уряд розглянув цілий пакет проектів законів щодо роботи Антикорупційного бюро в частині унормування процедури створення бюро та його органів, підбору кадрів, процедури проходження перевірки і призначень.

Також Кабмін рекомендує парламенту розглянути законодавчу ініціативу в частині забезпечення громадського контролю за прийняттям рішень в органах влади.

Зазначимо, Рада на наступному пленарному тижні розгляне 20 законопроектів Кабміну і Президента.