ua en ru

Кабмін дозволив залишати під відеонаглядом іноземців у приміщенні, де зберігається службова інформація

Кабінет міністрів України дозволив залишати без супроводу іноземців у приміщенні, де зберігаються документи та матеріальних, які містять службову інформацію, якщо у таких приміщеннях ведеться відеонагляд.

Кабінет міністрів України дозволив залишати без супроводу іноземців у приміщенні, де зберігаються документи та матеріальних, які містять службову інформацію, якщо у таких приміщеннях ведеться відеонагляд. Про це йдеться у постанові уряду № 503 від 1 жовтня 2014 р.

Згідно з документом, Кабінет міністрів постановив, що "у виняткових випадках за рішенням керівника організації супровід іноземців може не здійснюватися за умови використання на маршрутах їх переміщення технічних засобів охорони та спостереження".

Відповідні зміни Кабмін вніс до пункту 90 Інструкції про порядок обліку, зберігання і використання документів, справ, видань та інших матеріальних носіїв інформації, які містять службову інформацію, затвердженої постановою Кабінету міністрів України № 1893 від 27 листопада 1998 р.

Відзначимо, що в попередній редакції інструкції було сказано, що в будь-якому випадку забороняється залишати без супроводу іноземців на території організації, де зберігаються документи, що містять службову інформацію.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів запропонував Верховній Раді України обмежити доступ до "технологічної інформації" . Відповідний законопроект № 5073 "Про внесення змін до закону України "Про інформацію" (щодо технологічної інформації)", уряд вніс до парламенту.