ua en ru

Кабмін розробив два законопроекти, спрямованих на модернізацію медичної галузі, - М.Азаров

Кабінет міністрів України розробив два законопроекти, покликаних забезпечити модернізацію медичної галузі в Україні. Про це повідомив в ході засідання уряду, присвяченошл питанням охорони здоров'я, прем'єр-міністр Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.

Голова уряду сказав: "Відкладати вирішення проблем медицини, абсолютно очевидно, не можна. І тому абсолютно природно, що з'явилися розроблені два проекти закону, які ставлять перед собою мету провести пілотний проект, подивитися, як він реалізовуватиметься, і на базі проведення цього експерименту приступити до модернізації медицини. Мета - це перш за все забезпечення доступності якісної медичної допомоги, ефективне використання можливостей лікувально-профілактичних установ, поліпшення їх матеріально-технічного забезпечення і, безумовно, гідний рівень оплати праці медпрацівників".

М.Азаров підкреслив, що, за даними Державної служби статистики, в 2010 р. 97% українських сімей зверталися до лікарів за наданням меддопомоги, з них 15% не змогли отримати гідну допомогу або зіткнулися з проблемами в отриманні ліків. "Не дивлячись на те, що ця цифра на 6% краща, ніж було в 2009 р. (приблизно 21%), разом з тим необхідно задуматися про те, що мова йде майже про 2,5 млн сімей", - заявив прем'єр-міністр.