ua en ru

Кабмін розгляне проект постанови щодо об'єктів ПЕК, які можуть надаватися в концесію

Кабінет міністрів України завтра, 7 грудня, розгляне проект постанови уряду про затвердження комплексної програми підвищення рівня безпеки енергоблоків атомних електростанцій та переліку об'єктів паливно-енергетичного комплексу (ПЕК), що перебувають у державній власності, які можуть надаватися в концесію. Про це йдеться у порядку денному засідання уряду.

Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко з цього питання доповідатиме на засіданні уряду.

Також Кабмін розглядатиме проект закону про внесення змін до податкового кодексу та деяких законодавчих актів щодо запобігання необґрунтованим втратам бюджету, забезпечення додержання прав та законних інтересів суб'єктів господарювання під час застосування окремих положень Податкового кодексу. Доповідачем виступатиме міністр фінансів України Федір Ярошенко.

Розглядатиметься також проект закону щодо удосконалення заходів з протидії недобросовісній конкуренції.
Доповідачем з цього питання виступить голова антимонопольного комітету України Василь Цушко.

Також Кабмін розглядатиме проекти указів Президента України щодо внесення змін до положення про Міністерство юстиції (доповідач - міністр юстиції України Олександр Лавринович), про передачу повноважень реалізації державної політики у сфері геодезії та картографії від Мінагрополітики до Держземагентства (доповідач - міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк), про Державну службу з питань ціноутворення (доповідач - перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Вадим Копилов).

Щодо проектів постанов Кабміну, буде розглянуто проект постанови щодо оцінки майна, де доповідачем буде голова Фонду держмайна України Олександр Рябченко, та проект постанови про утворення Державної інноваційної небанківської фінансово-кредитної установи "Фонд підтримки малого інноваційного бізнесу", де доповідач - голова Держагентства з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко. Міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко доповідатиме з приводу запровадження електронної соціальної картки, щодо порядку обчислення пенсій держслужбовцям та щодо підписання Фінансової та проектної угоди між Кабінетом Міністрів України, представленим Міністерством соціальної політики (отримувач), Українським фондом соціальних інвестицій (агенція з реалізації проекту) та КfW на 2 млн євро (проект „Сприяння розвитку соціальної інфраструктури. Додатковий компонент "Пілотний захід "Міський простір").

Також Кабмін розгляне проекти розпоряджень уряду. Зокрема, проект щодо компенсації витрат, пов'язаних з невідкладною евакуацією громадян України з території Великої Соціалістичної Народної Лівійської Арабської Джамагирії (доповідач - міністр оборони Михайло Єжель), щодо затвердження прогнозного балансу надходження та розподілу природного газу на 2011 р. (доповідач - Бойко). Також розглянуть проекти розпоряджень про затвердження Тимченка головою комісії з реорганізації Держкомзему (доповідач - Присяжнюк) та плану заходів на 2012 р. щодо реалізації Державної стратегії регіонального розвитку на період до 2015 р. (доповідач - Копилов).