ua en ru

Кабмін розглядає кандидатуру екс-глави "Укравтодору" Малина на посаду керівника "Укрзалізниці", - ЗМІ

Кабмін розглядає кандидатуру екс-глави "Укравтодору" Малина на посаду керівника "Укрзалізниці", - ЗМІ
Кабінет міністрів розглядає кандидатуру екс-глави "Укравтодору" Олександра Маліна на посаду керівника ДП "Укрзалізниця".

Кабінет міністрів розглядає кандидатуру екс-глави "Укравтодору" Олександра Маліна на посаду керівника ДП "Укрзалізниця". Про це з посиланням на свої джерела повідомляє "Дзеркало тижня".

У суботу, 29 листопада, як пише видання, відбулася закрита зустріч прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, депутата від "Народного фронту" і бізнес-партнера Яценюка Андрія Іванчука, українського мільярдера Леоніда Юрушева і колишнього першого заступника міністра інфраструктури України Олександра Маліна, на якій вони прийняли рішення звільнити заднім числом гендиректора "Укрзалізниці" Бориса Остапюка, опублікувавши в понеділок, 1 грудня, рішення Кабміну від 29 листопада, хоча це питання навіть не розглядалося на КМУ у цей день.

Наступним кроком стало подання на призначення головою УЗ "свого" чоловіка, яким виявився Олександр Малін. Подання в свій останній день роботи підписав екс-міністр інфраструктури Максим Бурбак.

У понеділок, 1 грудня, Бурбак підписав подання на призначення Малина гендиректором УЗ, хоча Малин повинен підлягати процедури люстрації. Розрахунок за можливе призначення на те, що глава "Укрзалізниці" не є чиновником.

Нагадаємо, в червні 2014 р. Кабмін звільнив Олександра Маліна з посади голови "Укравтодору" і призначив його першим заступником глави Мінінфраструктури.