ua en ru

Кабмін розподілив сфери відповідальності віце-прем'єр-міністрів

Кабмін визначив питання, що належать до компетенції першого віце-прем'єр-міністра та віце-прем'єр-міністрів, а також установив порядок здійснення повноважень посадовців у разі їх відсутності.

Кабмін визначив питання, що належать до компетенції першого віце-прем'єр-міністра та віце-прем'єр-міністрів, а також установив порядок здійснення повноважень посадовців у разі їх відсутності. Відповідну постанову Кабінет міністрів прийняв на засіданні 12 березня 2014 р., повідомляє прес-служба Кабміну.

Зокрема, перший віце-прем'єр-міністр і віце-прем'єр-міністри забезпечують виконання програми діяльності Кабінету міністрів за відповідними напрямками, відповідають за підготовку питань для розгляду на засіданнях уряду та беруть участь у їх розгляді. Також забезпечують взаємодію Кабінету міністрів з Президентом України і Верховною Радою з питань діяльності уряду, інших органів виконавчої влади, здійснюють за рішенням уряду керівництво консультативними, дорадчими та іншими допоміжними органами, що утворюються Кабінетом міністрів тощо.

Також визначено питання, які належать до компетенції кожного із згаданих посадовців персонально. Зокрема, до компетенції першого віце-прем'єр-міністра Віталія Яреми належать питання забезпечення зміцнення національної безпеки і обороноздатності України, оснащення Збройних сил та інших військових формувань, охорони та захисту держкордону, охорони і забезпечення громадського порядку, цивільного захисту, діяльності органів юстиції та взаємодії з судовими органами, охорони прав інтелектуальної власності, космічної діяльності тощо.

До компетенції віце-прем'єр-міністра Олександра Сича віднесено питання культури та мистецтв, державної мовної політики, розвитку інформаційного суспільства, забезпечення захисту суспільної моралі, освіти і науки, молоді та спорту, охорони здоров'я, збереження національної пам'яті та інші.

Віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман опікуватиметься питаннями розвитку регіонів, удосконалення територіальної діяльності влади, будівництва, житлової політики, транспорту, поштового зв'язку, управління державною службою, реформування системи надання адмінпослуг, земельних відносин тощо.

Визначено і порядок заміни посадовців. Так, у разі відсутності першого віце-прем'єр-міністра Яреми повноваження виконує Віце-прем'єр-міністр Сич. В свою чергу у разі відсутності віце-прем'єр-міністра Сича його повноваження здійснюватиме віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Гройсман, і навпаки - у разі ж відсутності Гройсмана його замінятиме Сич.