ua en ru

Кабмін прогнозує зниження надходжень до бюджету в І кв. 2011 р. на 4 млрд грн в разі набуття чинності новим Податковим кодексом

Кабінет міністрів України прогнозує зниження надходжень до бюджету в І кварталі 2011 р. у розмірі 4 млрд грн в разі набуття чинності нового Податкового кодексу і введення нульової ставки на прибуток для легкої промисловості, готельного і малого бізнесу. Про це повідомив сьогодні прем'єр-міністр України Микола Азаров, презентуючи проект Податкового кодексу України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наша принципова позиція полягає в тому, що з 1 січня 2011 р. мають запрацювати нові податкові правила... Рішення ухвалюватиме Верховна Рада... і якщо набуде чинності норма нульової ставки податку на прибуток, то ми чекаємо зниження надходжень до бюджету у розмірі 4 млрд грн. Це велика сумма... але ми розраховуємо на ефект компенсації", - відзначив прем'єр.
У свою чергу міністр фінансів України Федір Ярошенко додав, що за прогнозами Кабміну загальна сума зведеного бюджету на 2011 р. складе 450 млрд грн.