ua en ru

Кабмін продовжує впроваджувати систему здійснення наглядової функції держорганами, - М.Азаров

Кабінет міністрів України продовжує запровадження ризикоорієнтованої системи здійснення наглядової функції державними органами. Про це в ході засідання Кабміну заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами прем'єр-міністра, в рамках даних заходів на сьогоднішньому засіданні буде розглянуто проект постанови уряду, якою встановлюється періодичність здійснення перевірок, проведених державними структурами.
"Як ми неодноразово інформували громадян України, з ініціативи уряду вже прийнято низку документів, який спрощує процедуру отримання дозвільних документів у сферах започаткування та ведення бізнесу. Разом з тим, необхідно максимально зменшити можливість зловживань з боку посадових осіб, яким держава доручила виконувати ці функції. Тому на сьогоднішньому засіданні буде розглянуто законопроект, в якому передбачено посилення контролю за діяльністю дозвільних органів", - заявив М.Азаров.
Він уточнив, що даним документом буде встановлена періодичність та підстави для здійснення відповідних перевірок, а також будуть передбачені санкції за порушення порядку та строків видачі документів дозвільного характеру.
Крім того, на сьогоднішньому засіданні уряду буде розглядатися питання невиробничого травматизму, "який на сьогоднішній день значно підвищує, на жаль, виробничий травматизм". "Ця проблема давно перестала бути локальною. Так, за оцінками наших наукових співробітників, щорічні втрати економіки України тільки внаслідок загибелі і травм громадян у побуті перевищує 10 млн грн", - додав прем'єр.