ua en ru

Кабмін продовжує фінансовий тиск на "зелених" інвесторів, - TIU Canada

Кабмін продовжує фінансовий тиск на "зелених" інвесторів, - TIU Canada Фото: "зелена" енергетика в Україні (renewables.dtek.com)

Кабінет Міністрів України продовжує здійснювати фінансовий тиск на інвесторів у відновлювану енергетику шляхом невиплати заборгованості за вироблену електроенергію.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на заяву президента TIU Canada Майкла Юрковича.

За його словами, більшості компаній було виплачено повну оплату заборгованості за умов "зелених" облігацій держпідприємством "Гарантований покупець", проте вони не були здійснені на адресу компанії ДТЕК.

"ДТЕК виплатили "нуль", проте вся галузь із трьох асоціацій, включаючи ЄУЄА, УВЕА та Українська сонячна асоціація чітко заявила, що до вчорашнього вечора включно нам не виплатили заборгованість за 2021 рік", - сказав Юркович.

Він зазначив, що виробникам ВДЕ виплатили повну суму боргу лише за 2020 рік, тоді як є накопичена заборгованість за 2021 рік.

"Однак меморандум про взаєморозуміння залишається порушеним, і не лише щодо ДТЕК... Іноземні інвестори продовжують і залишаються ошуканими відповідно до їхніх пасивів", - сказав Юркович.