ua en ru

Кабмін спростив умови ведення будівельного бізнесу, - Зубко

Кабмін спростив умови ведення будівельного бізнесу, - Зубко Фото: Геннадій Зубко

Уряд скасував деякі дозволу і змінило нормативно-правові акти

На засіданні уряду прийняли рішення, які забезпечать виконання закону № 1817 щодо удосконалення містобудівної діяльності. Про це заявив віце-прем’єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, передає "Урядовий портал".

"Так, Законом № 1817 ми скасували такі дозвільні документи, як декларацію про початок виконання підготовчих робіт для будівництва. Замість неї створена процедура початку будівництва за повідомленням, яка не дає можливості чиновникам відмовити забудовнику, і яка відтепер буде здійснюватися через електронний сервіс", - зазначив Зубко.

Також він повідомив, що інше урядове рішення вносить зміни до низки нормативно-правових актів, замінюючи категорію складності будівництва на клас наслідків.

"Законом № 1817 ми скасували категорії складності будівництва. З 10 червня 2017 таке поняття, як "категорія складності" буде виключено із законодавства. Ліцензуванню підлягатиме будівництво об’єктів, що за класом наслідків належать до об’єктів з середніми та значними наслідками. Ми вводимо європейський підхід до дозвільно-погоджувальних процедур у будівництві. Так ми формуємо чесні й прозорі умови для ведення містобудівної діяльності", - додав Зубко.

Також міністр відзначив, що в Україні починають залучати до прийняття об’єктів в експлуатацію інспекторів, які є людьми з інвалідністю. Вони прийматимуть об’єкти, перевірятимуть виконання закону про регулювання містобудівної діяльності, Державні будівельні норми (ДБН) та всі інші вимоги.

Нагадаємо, 24 травня Зубко заявив, що документи про дерегуляцію будівельної галузі будуть подані до Кабміну до 12 червня.