ua en ru

Кабмін ухвалив рішення про проведення вексельних розрахунків з відшкодування різниці в тарифах на теплову енергію

Кабінет міністрів України погодився з пропозицією Київської міської державної адміністрації щодо видачі векселів у межах бюджетних асигнувань, передбачених у бюджеті м. Києва на 2010 р., для погашення заборгованості зазначеного бюджету з відшкодування різниці в тарифах на теплову енергію. Відповідна постанова від 18 серпня 2010 р. №721 опублікована на офіційному сайті уряду.

Кабмін також затвердив Порядок видачі у 2010 р. органами місцевого самоврядування в м. Києві векселів, їх обігу та погашення.
Згідно з документом, векселі видаються виключно у рахунок здійснення видатків на погашення заборгованості бюджету м. Києва з відшкодування зазначеної різниці в межах бюджетних асигнувань, передбачених у бюджеті м. Києва на 2010 р.
У векселях обумовлюється, що на суму, яка підлягає сплаті, щомісяця нараховуються відсотки в розмірі облікової ставки Національного банку, до яких додаються 5% річних. Відсотки нараховуються з дати урахування векселів банком.
Строк платежу за векселями, що вноситься щомісяця рівними частинами, - встановлена дата, але не раніше 1 жовтня 2011 р. та не пізніше 1 червня 2013 р. Векселі реалізуються на бездисконтній основі.
Кошти, отримані від реалізації векселів, перераховуються не пізніше наступного дня після їх отримання для погашення заборгованості перед Національною акціонерною компанією "Нафтогаз України" за спожитий природний газ.
Погашення векселів здійснюється за рахунок коштів бюджету м. Києва.