ua en ru

Кабмін прийняв рішення про проведення експерименту з оцінки доходів громадян

Кабінет міністрів України постановою №448 від 27.04.2011 визначив провести експеримент з упровадження методів непрямої оцінки доходів громадян для призначення соціальної допомоги. Ініціатором прийняття цієї постанови виступило Міністерство соціальної політики України, очолюване віце-прем'єр-міністром Сергієм Тігіпком.

Експеримент буде проводитися в травні - липні 2011 р. у Луцькому районі Волинської області, Олександрійському районі Кіровоградської області, Ленінському та Кіровському районах м. Кіровограда та Корюківському районі Чернігівської області

Уряд також затвердив порядок введення методів непрямої оцінки доходів громадян для призначення допомоги по догляду за дитиною до досягнення ним 3 років, на дітей самотнім матерям, малозабезпеченим сім'ям, субсидії для компенсації витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, побутового палива.

Згідно порядку, громадянин, що звертається за призначенням соцпомощи, разом з необхідними документами подає в управління праці і соціального захисту населення анкету домогосподарства і його членів формою, затвердженою Мінсоцполітіки. Вказана в анкеті домогосподарства і його членів інформація, на підставі якої проводиться непряма оцінка доходу заявника, вноситься до баз даних органів праці і соцзахисту.