ua en ru

Уряд ухвалив постанову, яка підвищить позиції України в рейтингу Doing Business

Уряд ухвалив постанову, яка підвищить позиції України в рейтингу Doing Business Фото: засідання Кабміну (Віталій Носач, РБК-Україна)

В уряді обіцяють перереєстрацію ТОВ за три хвилини

Кабінет міністрів України ухвалив постануву, яка полегшує умови ведення бізнесу та підвищить позицій України в рейтингу Doing Business. Про це повідомляє Міністерство економічного розвитку і торгівлі у Facebook.

Як зазначається в повідомленні, постанова спрощує процес приведення статутів існуючих ТОВ відповідно до закону "Про товариства з обмеженою відповідальністю".

"Завдяки цьому реєстрація ТОВ складатиме ти хвилини, а засновники зможуть онлайн обирати той тип статуту, що їм підходить", - заявили у МЕРТ.

Крім того, постанова запроваджує єдиний і прозорий порядок присвоєння поштових адрес об’єктам будівництва та об’єктам нерухомого майна, оскільки до цього часу в законодавчому полі України була відсутня чітко визначена процедура надання адрес готовим об’єктам будівництва.

Постанова також дозволяє банкам отримувати інформацію з державних реєстрів щодо осіб, які звертаються для отримання кредитів, запускає новий електронний сервіс для реєстрації готовності об’єкта будівництва до експлуатації, вдосконалює екологічний контроль, спрощує імпорт автозапчастин.

Уряд ухвалив постанову, яка підвищить позиції України в рейтингу Doing Business

Нагадаємо, Україна піднялася в Рейтингу легкості ведення бізнесу (Doing Business - 2019) Світового банку на п'ять пунктів до 71 місця.

Відзначимо, що в 2018 році Україна посіла 83-е місце з 140 в щорічному Рейтингу конкурентоспроможності Всесвітнього економічного форуму (WEF), піднявшись у порівнянні з 2017 роком на шість пунктів.