ua en ru

Україна піднялася на шість позицій у рейтингу конкурентоспроможності WEF

Україна піднялася на шість позицій у рейтингу конкурентоспроможності WEF Фото: WEF (weforum.org)

Найгірше в Україні справи з макроекономічною стабільністю

Україна посіла 83-е місце з 140 в щорічному Рейтингу конкурентоспроможності Всесвітнього економічного форуму (WEF), піднявшись у порівнянні з 2017 роком на шість пунктів. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на доповідь WEF.

У першу десятку рейтингу увійшли США, Сінгапур, Німеччина, Швейцарія, Японія, Нідерланди, Гонконг, Велика Британія, Швеція і Данія.

Експерти оцінювали країни за такими критеріями, як стан інститутів, інфраструктура, адаптація технологій, макроекономічна стабільність; здоров'я, кваліфікація; товарний ринок, ринок праці, фінансова система, обсяг ринку; динаміка бізнесу, здатність до інновацій.

Найгірше в Україні йдуть справи з макроекономічною стабільністю - країна за цим показником знаходиться на 131-му місці з 140 держав.

Україна піднялася на шість позицій у рейтингу конкурентоспроможності WEFНагадаємо, в 2018 році Україна піднялася на 15 позицій, посівши 134-е місце в щорічному Рейтингу економічних свобод, який склав Fraser Institute. Україна знаходиться у групі економічно невільних країн поряд з такими державами, як Пакистан, Бенін, Мавританія та Гвінея.

Відзначимо, у 2018 році Україна зайняла 50-е місце з 157 в новому Рейтингу людського капіталу Світового банку (Human Capital Index).