ua en ru

Кабмін припинив повноваження громадських рад при міністерствах, утворених до 22 лютого 2014 р

Кабмін припинив повноваження громадських рад при міністерствах, утворених до 22 лютого 2014 р
Кабінет міністрів України припинив повноваження громадських рад при міністерствах та інших центральних органах виконавчої влади, утворених до 22 лютого 2014 р.

Кабінет міністрів України припинив повноваження громадських рад при міністерствах та інших центральних органах виконавчої влади, утворених до 22 лютого 2014 р. Про це йдеться у постанові уряду № 688 від 26 листопада 2014 р.

Так, уряд доручив внести зміну до постанови Кабміну № 996 "Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики" від 3 листопада 2010 р., доповнивши її пунктом 7 такого змісту: "Припинити повноваження громадських рад при міністерствах, інших центральних органах виконавчої влади, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київській та Севастопольській міських, районних, районних у м. Києві та м. Севастополі державних адміністраціях, утворених до 22 лютого 2014 р.".

Як зазначається, відповідне рішення будо ухвалене з метою "ефективної реалізації положень закону України "Про очищення влади", забезпечення відкритості, прозорості та публічності у діяльності органів виконавчої влади та оновлення громадських рад".

Крім того, уряд доручив міністерствам та іншим центральним органам виконавчої влади вжити заходів до формування нового складу громадських рад відповідно до Типового положення про громадську раду при міністерстві і т.д.

Нагадаємо, в Україні 16 жовтня 2014 р. набрав чинності закон № 1682-VII "Про очищення влади" (про люстрацію).