ua en ru

Кабмін надасть переселенцям шестимісячну допомогу на суму 442-884 грн на людину

Кабінет міністрів України надасть внутрішньо переміщеним особам шестимісячну державну допомогу на суму від 442 до 884 грн на людину.

Кабінет міністрів України надасть внутрішньо переміщеним особам шестимісячну державну допомогу на суму від 442 до 884 грн на людину. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк сьогодні під час засідання Кабміну, передає кореспондент РБК-України.

"Так як йде зима, ми приймаємо рішення надати державну допомогу на 6 місяців цим особам. На кожного непрацездатного - 884 грн, на працездатного - 50% від державної допомоги, тобто 442 грн", - заявив Яценюк.

Проте він зазначив, що допомога буде надаватися працездатним особам лише у випадку, якщо така особа зареєструється в центрі зайнятості.

"У тому випадку, якщо людина хоче отримати державну допомогу, вона повинна піти в центр зайнятості стати на облік з метою отримання роботи. Загалом на сім'ю цифра не повинна перевищувати 2400 грн... Але це при умові, що людина стає на облік у центрі зайнятості... Хто не стає на облік, тому держава не може допомагати, тому що він сам собі не хоче допомагати", - сказав він.