ua en ru

Кабмін розширив перелік осіб, що мають право на пільговий вступ до вишів

Кабмін розширив перелік осіб, що мають право на пільговий вступ до вишів Ілюстративне фото (УНІАН)

Право пільгового вступу отримали УБД і постраждалі євромайданівці

Кабінет міністрів надав учасникам бойових дій (УБД) право пільгового вступу до навчальних закладів. Відповідне рішення уряд ухвалив на сьогоднішньому засіданні, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, Кабмін розширив список абітурієнтів, які мають право на пільговий вступ до навчальних закладів - як до професійно-технічних училищ, так і до університетів.

Згідно з документом, право на державну цільову підтримку і пільгове кредитування навчання отримали учасники бойових дій, особи з інвалідністю, отриманою внаслідок війни, постраждалі учасники Революції гідності, а також їхні діти, діти загиблих і діти, зареєстровані як внутрішньо переміщені особи та проживають в населених пунктах на лінії розмежування.

При цьому пільги поширюються як на першу, так і на повторну професійну або вищу освіту.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів схвалив порядок надання статусу учасника бойових дій особам, визнаним борцями за незалежність України в XX столітті, зокрема воїнам УПА.

Як писало РБК-Україна, в кінці червня уряд затвердив обсяги державного замовлення на підготовку фахівців, наукових, науково-педагогічних та робітничих кадрів, підвищення кваліфікації та перепідготовку кадрів в 2019 році, а також проектні обсяги державного замовлення на 2020 і 2021 роки. Зокрема, уряд скоротив обсяги держзамовлення.