ua en ru

Кабмін пропонує ВР прискорити погодження місцевими радами надання надр у користування

Кабмін пропонує ВР прискорити погодження місцевими радами надання надр у користування Фото: Кабмін пропонує ВР прискорити погодження надання надр у користування

У Раді зареєстрований відповідний законопроект

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді прискорити погодження органами місцевого самоврядування надання ділянок надр у користування. Відповідний законопроект №4330 "Про внесення зміни до статті 46 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" щодо погодження надання надр у користування" був зареєстрований в Раді 30 березня 2016 року.

"На сьогодні погодження органами місцевого самоврядування надання ділянок надр у користування як шляхом продажу на аукціоні, так і без аукціону відповідно до чинного законодавства є уповільненим, а його прискорення значно ускладнене з огляду на винесення таких питань виключно на розгляд чергової сесії відповідних рад", - сказано в пояснювальній записці.


Таким чином, пропонується прописати норму, згідно з якою сесія місцевої ради скликається з питань погодження надання надр у користування не рідше ніж один раз на місяць.

Відповідно до записки, прийняття законопроекту сприятиме покращенню для надрокористувачів умов провадження господарської діяльності у сфері надрокористування та наповненню державного бюджету.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України в ході свого засідання 2 березня 2016 року прийняв проекти постанов, які забезпечать прозорість видачі дозволів і проведення аукціонів в сфері надрокористування.