ua en ru

Уряд пропонує ВР прибрати з декрету про держмито та закону про судовий збір слово "інвалід"

Уряд пропонує ВР прибрати з декрету про держмито та закону про судовий збір слово "інвалід" Фото: Верховна рада (УНІАН)

Також з документів пропонують прибрати формулювання "інвалід війни" та "дитина-інвалід"

Кабінет міністрів України пропонує парламенту прийняти законопроект №8344 "Про внесення змін до деяких законів України (щодо приведення чинного законодавства у відповідність із офіційним перекладом Конвенції про права осіб з інвалідністю і Факультативним протоколом до неї)". Документ був зареєстрований у Раді 11 травня.

Так, документом передбачається прибрати з декрету Кабінету міністрів "Про державне мито" та закону "Про судовий збір" слова "інвалід", "інвалід війни" та "дитина-інвалід" в усіх відмінках і числах, а ці слова замінити відповідно формулюваннями "особа з інвалідністю", "особа з інвалідністю внаслідок війни" та "дитина з інвалідністю" у відповідних відмінках і числах.

"Метою прийняття проекту акта є приведення чинного законодавства в частині соціального захисту осіб з інвалідністю у відповідність із офіційним перекладом Конвенції про права осіб з інвалідністю і Факультативним протоколом до неї та запровадження європейських стандартів у цій сфері", - сказано у пояснювальній записці.

Нагадаємо, раніше Кабмін вніс у ВР законопроект №8326 "Про внесення змін до деяких законів України щодо приведення їх у відповідність з Конвенцією про права осіб з інвалідністю та Факультативного протоколу до неї". Документом слово "інваліди" в законах про ЗМІ пропонується замінити формулюванням "особи з інвалідністю".