ua en ru

Кабмін пропонує запровадити екологічні вимоги до закупівлі продукції, які здійснюються при державних закупівлях

Кабінет міністрів України пропонує запровадити екологічні вимоги до закупівлі продукції, робіт та процесів які здійснюються при державних закупівлях. Про це йдеться у законопроекті № 9030 Кабінету міністрів про внесення змін до закону України "Про здійснення державних закупівель", який уряд зареєстрував у Верховній Раді України.

Уряд пропонує включити до тендерної документації документ для про підтвердження відповідності вимогам з охорони довкілля.

Документ про підтвердження відповідності вимогам з охорони довкілля - документ, що видається органом з оцінки відповідності на основі рішення, яке приймається цим органом після проведення процедур з оцінки відповідності, що використовуються для визначення того, чи виконуються встановлені вимоги з охорони довкілля у відповідних технічних регламентах та/або державних стандартах.
"Внаслідок виконання Україною основних положень генеральної угоди з тарифів і торгівлі та Світової організації торгівлі спрощено митний режим для імпортованої продукції, яка зазвичай вже не відповідає європейським вимогам екологічної безпеки, а потрапляючи на внутрішній ринок, демпінгує продукцію вітчизняного виробника та наносить шкоду навколишньому середовищу в процесі використання (споживання) та утилізації (тара, упаковка, продукція промислової групи)", - йдеться у пояснювальній записці.