ua en ru

Кабмін пропонує збільшити видатки на позашкільну освіту на 0,7 млрд грн

Кабінет міністрів України 13 листопада 2013 р. схвалив законопроект про внесення змін до Бюджетного кодексу України, який збільшує видатки на позашкільну освіту з 1 січня 2015 р. Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

Згідно з повідомленням, цей документ розроблено на виконання доручення Президента України врахувати при визначенні обсягу міжбюджетних трансфертів видатки на позашкільну освіту.

"На сьогодні відповідно до статей 80 і 90 Бюджетного кодексу видатки на заходи районного та обласного значення з позашкільної роботи з дітьми віднесено до видатків, що здійснюються з місцевих бюджетів та враховуються при визначенні обсягу міжбюджетних трансфертів... Ця частина видатків місцевих бюджетів на освіту фінансово забезпечена коштами місцевих бюджетів, але обсяги цих доходів і видатків державою не регулюються", - йдеться в повідомленні.

Як планують автори документа, внесення змін до Бюджетного кодексу з 1 січня 2015 р. забезпечить віднесення видатків на надання позашкільної освіти до видатків, що здійснюються з бюджетів міст республіканського і обласного значення та враховуються при визначенні обсягу міжбюджетних трансфертів.

"Реалізація законопроекту, яка потребуватиме орієнтовно 0,7 млрд грн, створить умови для охоплення більшої частки дітей різними формами позашкільної освіти", - зазначають автори законопроекту.