ua en ru

Кабмін пропонує створити Національний військовий меморіальний комплекс

Кабмін пропонує створити Національний військовий меморіальний комплекс Фото: засідання Кабміну (РБК-Україна)

На території комплексу планують ховати військових, загиблих за Україну

Кабінет міністрів пропонує створити Національний військовий меморіальний комплекс, на території якого ховатимуть загиблих в ході захисту України військовослужбовців. Соответствубщий законопроект є в розпорядженні РБК-Україна.

Зазначимо, раніше Верховна рада прийняла постанову про створення Національного військового меморіального кладовища, а Мінрегіон визначили відповідальним за розробку його проекту, будівництво та роботу. Однак виникла необхідність прийняти законодавчі зміни, так як закон про поховання та похоронну справу не передбачає таке кладовище.

Таким чином, на сьогоднішньому засіданні схвалили законопроект, який визначає термін Національного військового меморіального комплексу, що буде створений для почесних поховань борців за незалежність, військових, які загинули, захищаючи Україну, ветеранів війни і військової служби. У той же час підкреслюється, що повний обсяг необхідних робіт і витрат на будівництво та утримання комплексу буде визначений після того, як затвердять місце його розташування.

Фото: текст законопроекту

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на сході України з початку агресії РФ загинули 2911 українських військових.

За даними СБУ, поки ще не вдалося ідентифікувати 75 військовослужбовців, які загинули під час бойових дій на Донбасі.