ua en ru

Кабмін пропонує Раді профінансувати АТО на 16,9 млрд грн

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді України профінансувати заходи із проведення антитерористичної операції та відновлення об'єктів соціальної сфери, зруйновних під час проведення воєнний дій на 16 млрд 931,3 млн грн.

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді України профінансувати заходи із проведення антитерористичної операції та відновлення об'єктів соціальної сфери, зруйновних під час проведення воєнний дій на 16 млрд 931,3 млн грн. Про це йдеться в урядовому законопроекті № 4308а "Про внесення змін до закону України "Про Державний бюджет України на 2014 р." (щодо корегування показників)", текст якого розміщений на сайті парламенту.

Так, згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, у державному бюджеті України на 2014 р. пропонується збільшити видатки з фінансування заходів із проведення антитерористичної операції, ліквідації наслідків можливих надзвичайних ситуацій, розміщення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операцій, а також відновлення об'єктів соціальної сфери, зруйновних під час проведення воєнний дій - 16 млрд 931,3 млн грн.

Забезпечення видатків невідкладного характеру для апаратів військових аташе за кордоном, враховуючи значну девальвацію національної валюти та недопущення зменшення порівняно з минулим роком розмірів грошового забезпечення військовослужбовців Головного управління розвідки Міноборони планується профінансувати на 37,7 млн грн.

Придбання медикаментів для забезпечення дітей, хворих на рідкісні захворювання за новою бюджетною програмою "Придбання медикаментів для забезпечення дітей, хворих на рідкісні захворювання" планується профінансувати у сумі 4,0 млн грн. (виконання доручення Кабінету Міністрів України від 03.05.2014 року № 15048/1/1-14 року та за результатом наради з представниками міністерств і відомств та Благодійного фонду "Пацієнти України").

На функціонування закордонних дипломатичних установ України та розширення мережі власності України для потреб цих установ планується виділити 198,0 млн грн (забезпечення видатків невідкладного характеру, що здійснюються в іноземній валюті, враховуючи девальвацію національної валюти).

Нагадаємо, як повідомив сьогодні під час погоджувальної ради депутатських груп та фракцій міністр фінансів України Олександр Шлапак, мінімально необхідна сума, яка потрібна на антитерористичну операцію до кінця року, складає 9,1 млрд грн.