ua en ru

Кабмін пропонує Раді дозволити надавати неоплачувану відпустку працівникам у зоні АТО на час бойових дій

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді України дозволити надавати неоплачувану відпустку працівникам у зоні АТО на період проведення операції.

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді України дозволити надавати неоплачувану відпустку працівникам у зоні АТО на період бойових дій. Про це йдеться в урядовому законопроекті № 5069 "Про внесення зміни до статті 25 закону України "Про відпустки" (щодо відпусток працівникам за місцем роботи на території проведення антитерористичної операції)", текст якого розміщений на сайті парламенту.

Проект закону України підготовлений з метою врегулювання на законодавчому рівні питань збереження трудових відносин та надання відпусток працівникам за місцем роботи на території проведення АТО.

Законопроект пропонує внести доповнення в частину першу статті 25 закону України "Про відпустки", згідно з яким працівники, які працюють на території АТО, на отримання відпустки без збереження заробітної плати на весь період проведення такої операції з урахуванням часу, необхідного для повернення на місце роботи після прийняття рішення про її припинення.

Згідно з законопроектом, така відпустка може тривати не більше 7 календарних днів після прийняття рішення про припинення АТО.

"Прийняття зазначеного проекту сприятиме збереженню робочих місць за такими працівниками, зарахуванню періоду їх відсутності на роботі у зв'язку з проведенням антитерористичної операції до стажу роботи та дасть змогу таким працівникам вжити заходів для збереження свого життя і здоров'я без ризику втрати роботи", - йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.