ua en ru

Кабмін пропонує проводити держзакупівлі продуктів харчування за скороченою процедурою

У Верховній Раді України (ВР) зареєстрований проект закону № 9634 від 22 грудня 2011 р. ініційований Кабінетом міністрів України про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань державних закупівель.

Текст законопроекту опубліковано на офіційному сайті ВР.
Відповідно до пояснювальної записки до проекту закону, відповідний документ спрямований на вдосконалення законодавства у сфері державних закупівель, зокрема в частині уточнення повноважень Мінекономрозвитку при здійсненні функції моніторингу шляхом надання йому права надання висновків з рекомендаціями щодо усунення та недопущення порушень законодавства з питань державних закупівель.
Також проектом закону пропонується встановити, що підприємствами здійснюються закупівлі відповідно до вимог закону України "Про здійснення державних закупівель" тільки у разі здійснення таких закупівель за державні кошти; ввести можливість закупівлі за скороченою процедурою продуктів харчування та послуг з організації харчування; встановити випадки скасування процедури закупівлі в одного учасника замовником; дозволити депутатам селищних та сільських рад входити до складу комітету з конкурсних торгів.
Крім того, законопроектом пропонується внести зміни до Господарського кодексу України в частині скасування положення про здійснення закупівель казенними, комунальними унітарними підприємствами, господарськими товариствами, державна частка в статутному капіталі якого перевищує 50%, за процедурами закупівель, визначеним законом України "Про здійснення державних закупівель".