ua en ru

Кабмін пропонує скасувати обов'язкову "внутрішню" сертифікацію зерна

Кабінет міністрів України пропонує скасувати обов'язкову "внутрішню" сертифікацію зерна. Відповідний проект закону був розроблений у Міністерстві аграрної політики і продовольства.

Кабінет міністрів України пропонує скасувати обов'язкову "внутрішню" сертифікацію зерна. Відповідний проект закону був розроблений у Міністерстві аграрної політики і продовольства, повідомляє прес -служба відомства.

Пропонується скасувати так звану "внутрішню" сертифікацію зерна при відвантаженні зерна на елеватори. Оскільки в портах здійснюється відповідна процедура - сертифікація зерна на експорт.

Зокрема, цей закон дозволить зменшити вартість зернової логістики. Так, виробники зерна зможуть заощадити при його перевалки в портах. А зернотрейдери оптимізують процес відправки зерна на експорт. Це сприятиме закріпленню іміджу України як надійного постачальника зерна, адже допоможе прискорити виконання експортних контрактів на постачання запланованих 30 мільйонів тонн зерна.

Крім того, спрощення процедури сертифікації допоможе зменшити тиск контролюючих органів на виробників зерна і зернотрейдерів.
Реалізація проекту закону дозволить виробникам зерна заощадити при перевалці зерна в портах, а також прискорити його експорт.