ua en ru

Кабмін підвищив стипендії студентам на 6 грн, - Тігіпко

На засіданні Кабінету міністрів України, сьогодні 25 липня, було прийнято рішення про підвищення базового рівня стипендій для студентів на 6 грн. Про це журналістам повідомив віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політіки Сергій Тігіпко, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами це вирішило проблему, яка існує з 2008 р., коли студентам вузів III-IV рівнів акредитації, які тільки вступили не переcчітивалі стипендії відповідно до рівня інфляції, а залишали їх на базовому рівні 724 грн: "Зараз прийнято рішення збільшити базовий рівень , перераховували стипендії практично залишаться на місці, але все ж вони піднімуться до 730 грн, а було 724 грн. Незначно, але ті проблеми, коли прийнятим студентам було вирішено давати лише базові стипендії без перерахунку на інфляцію, зараз це вирішено ", - сказав Тігіпко.

Нагадаємо, Міністерство освіти і науки, молоді та спорту спростувало інформацію про те, що доходи студентів істотно зменшаться у зв'язку із затвердженням Кабінетом міністрів України змін до порядку індексації стипендії яка з'явилася в ряді ЗМІ.