ua en ru

Кабмін повторно внесе в Раду пакет економічних реформи, який вчора провалили нардепи, - Яценюк

Кабінет міністрів України повторно внесе в Верховну Раду України три законопроекти щодо економічних реформи, які вчора провалили народні депутати.

Кабінет міністрів України повторно внесе в Верховну Раду України три законопроекти щодо економічних реформи, які вчора провалили народні депутати. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк сьогодні під час засідання Кабінету міністрів України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Через вчорашню ганебну поведінку політичної передвиборчої істерії українського парламенту ми не можемо внести закон про державний бюджет. Вони провалили ключовий пакет реформ, який ми готували три місяці... Ми будемо повторно вносити ці закони, розуміючи, що вони (депутати) навряд чи готові будь що приймати", - сказав Яценюк.

Він зазначив, що через деяких " горе-депутатів", все, що напрацьовувалося місяцями, залишилось не розглянутим , "і це серйозний удар в першу чергу по основі економічного розвитку на 2015 р."

Саме через поведінку народних депутатів України українцям було відмовлено в двократному зменшенні єдиного податку для малого бізнесу, в зменшенні з 41 на 15% єдиного соціального внеску, у скороченні кількості податків з 22 до 9. Українцям було відмовлено в новій системі сплати податку на прибуток, коли платять не під диктовку податкової адміністрації, а так, як написано в міжнародних стандартах бухгалтерського обліку. Українцям було відмовлено в додаткових повноваженнях територіальних громад по отриманню фінансового ресурсу і встановленню місцевих податків і зборів", - підкреслив прем'єр.

Нагадаємо, вчора, 16 вересня 2014 р., народні депутати відмовилися включити до порядку денного три урядових законопроекти, які передбачають внесення змін в Податковий і Бюджетний кодекси, а також в оподаткування єдиним соціальним внеском.