ua en ru

Кабмін ухвалив передати Госенергоеффектівності бюджетні призначення у розмірі 310 млн грн

Кабінет міністрів України постановиви покласти на Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження повноваження щодо виконання завдань, визначених угодою про фінансування програми "Підтримка виконання енергетичної стратегії України в галузі енергоефективності та відновлювальних джерел енергії" та передати агенству бюджетні призначення в сумі 310 млн грн за програмою "Реалізація Державної цільової економічної програми енергоефективності на 2010-2015 роки", передбачені у 2011 році Міністерству фінансів у спеціальному фонді державного бюджету за програмою "Реаалізація програм допомоги Європейського Союзу". Відповідне розпорядження Кабміну №1056 "Деякі питання використання коштів у сфері енергоефективності та енергозбереження" від 17 жовтня 2011 р. опубліковано у віснику "Урядовий кур'єр".

Згідно постанови, передачу бюджетних призначень необхідно здійснити в межах видатків розвитку.

Також Кабмін постановив забезпечити: Державному агентству з енергоефективності та енергозбереження - погодження передачі бюджетних призначень, передбаченої пунктом 2 цієї постанови, з комітетом Верховної Ради України з питань бюджету; після зазначеного погодження: Міністерству фінансів - внесення відповідних змін до розпису державного бюджету; Державній казначейській службі - перерахування Державному агентству з енергоефективності та енергозбереження коштів відповідно до переданих бюджетних призначень.

Також уряд доручив затвердити порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів щодо ефективного використання енергетичних ресурсів та енергозбереження, що
додається та внести до порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для виконання державної цільової економічної програми енергоефективності і розвитку сфери виробництва

енергоносіїв з відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива на 2010-2015 роки, затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 29 червня 2011 р. №689 ( 689-2011-п ), зміни, що додаються.