ua en ru

Кабмін доручить Мінекономіки та ФДМ перевірити роботу "Центренерго"

Кабмін доручить Мінекономіки та ФДМ перевірити роботу "Центренерго" Фото: Володимир Гройсман (Віталій Носач/РБК-Україна)

Гройсман заявив, що доручення буде надано сьогодні

Міністерство економіки та Фонд державного майна проведуть перевірку роботи "Центренерго" щодо закупівлі вугілля. Про це повідомив прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час години запитань до уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

Відповідну інформацію глава уряду повідомив, відповідаючи на запитання, чому "Центренерго" не купляє вугілля у державних вугільнодобувних підприємств.

"Сьогодні буде доручення фонду держмайна та Міністерству економіки розглянути питання, про яке ви зазначили", - заявив Гройман.

Нагадаємо, в березні глава Фонду держмайна Віталій Трубаров заявив, що публічне акціонерне товариство "Центренерго" повторно виставлять на приватизацію у квітні.

Як писало РБК-Україна пізніше, на початку квітня Кабінет міністрів продовжив строки розміщення акцій компанії "Центренерго", а також назвав можливу дату оголошення конкурсу з її продажу. Так, відповідно до доручення прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, повторний конкурс з приватизації "Центренерго" планували оголосити 16 травня, проте він так і не був оголошений.

Додамо, в грудні 2018-го Фонд держмайна скасував перший конкурс з продажу "Центренерго". Приватизація зірвалася після того, як два потенційні покупці надали документацію, яка не відповідала вимогам законодавства.

Для грудневої приватизації "Центренерго" оцінили майже у 6 млрд гривень. Згідно з меморандумом з МВФ, приватизація ряду державних компаній, у тому числі і "Центренерго", повинна відбутися у першому півріччі 2019.