ua en ru

Кабмін доручив ФДМУ та Держспецзв'язку повернути у держвласність телекомунікаційну мережу спецпризначення "Укртелекому"

Кабінет міністрів України доручив Фонду державного майна України (ФДМУ) та адміністрації Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації (Держспецзв'язку) безоплатно повернути у державну власність виділеної телекомунікаційної мережі спеціального призначення, яка перебувала в управлінніВАТ "Укртелеком"

Кабінет міністрів України доручив Фонду державного майна України (ФДМУ) та адміністрації Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації (Держспецзв'язку) безоплатно повернути у державну власність виділеної телекомунікаційної мережі спеціального призначення, яка перебувала в управлінніВАТ "Укртелеком". Про це йдеться у розпорядженні уряду № 850-р від 17 вересня 2014 р.

"Погодитися з пропозицією Фонду державного майна та адміністрації Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації щодо безоплатної передачі у державну власність виділеної телекомунікаційної мережі спеціального призначення, створеної на виконання підпункту "в" підпункту 2 пункту 3 додатка до розпорядження Кабінету міністрів України від 12 жовтня 2010 р. № 1948 "Про погодження умов проведення конкурсу з продажу пакета акцій ВАТ "Укртелеком", з віднесенням її до сфери управління зазначеної адміністрації", - йдеться у документі.

Також уряд доручив адміністрації Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації разом з ФДМУ за погодженням з Міністерством економічного розвитку і торгівлі визначити у двотижневий строк механізм безоплатної передачі у державну власність виділеної телекомунікаційної мережі спеціального призначення.

Згідно з документом у держвласність виділена телекомунікаційна мережа спеціального призначення повинна повернутися до 1 листопада 2014 р.

Крім того, ФДМУ та Держспецзв'язку повинні у тримісячний строк розробити та надати пропозиції щодо функціонування виділеної телекомунікаційної мережі спецпризначення та використання її ресурсу.

У свою чергу Міністерство фінансів повинно передбачати у держбюджеті на 2015 р. та наступні роки кошти адміністрації Держспецзв'язку для обслуговування виділеної телекомунікаційної мережі спецпризначення.

Нагадаємо, 11 березня 2011 р. ФДМУ продав компанії "ЕСУ" пакет акцій компанії "Укртелеком" розміром 92,79% статутного капіталу за 10 млрд 575,1 млн грн. У червні 2013 р. група СКМ бізнесмена Ріната Ахметова придбала 100% акцій компанії UA Telecominvest Limited (Кіпр), підконтрольної австрійській групі EPIC. Таким чином Ахметов отримав контроль над 92,79% акцій ПАТ "Укртелеком".

ПАТ "Укртелеком" - найбільший в Україні оператор фіксованого зв'язку.