ua en ru

Уряд підтримує спрощення дозвільних процедур у видобутку газу, - Гройсман

Уряд підтримує спрощення дозвільних процедур у видобутку газу, - Гройсман Фото: Володимир Гройсман, прем'єр-міністр України (kmu.gov.ua)

Также Кабмин поддерживает снижение ставок ренты до 12% при запуске новых скважин

Кабінет Міністрів України підтримує політику спрощення дозвільних процедур, передусім, у видобутку газу. Про це сказав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє "Урядовий портал".

"До кінця року ми маємо прийняти конкретні рішення - щодо спрощення процедур (ліцензування), аби ми рухалися в напрямку здобуття енергонезалежності, а також щодо нових свердловин. Тут треба запроваджувати зниження рентних платежів. Це може бути фактором збільшення інвестування (в розвиток видобутку)", - сказав Гройсман.

Також він зазначив, що Кабмін підтримує зниження ставок ренти до 12% при запуску нових свердлови. На думку прем'єра, це має стимулювати розвиток газовидобування. Уряд розраховує вже до кінця року спільно з парламентарями та експертним середовищем напрацювати пакет необхідних рішень у цих сферах.

Нагадаємо, у четвер, 23 листопада, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повыдомив, що за підсумками 2017 року видобуток газу в Україні складе 15,2 млрд куб. м, а до 2020 року прогнозований обсяг видобутку становитиме 20 млрд куб. метрів.