ua en ru

Кабмін підтримав збільшення військового бюджету на 2016 р. до 5% від ВВП, - Міноборони

Кабмін підтримав збільшення військового бюджету на 2016 р. до 5% від ВВП, - Міноборони Фото: українські військовослужбовці

У 2015 р. ЗСУ отримали рекордний бюджет за час незалежності

Кабінет міністрів України підтримав збільшення оборонного бюджету у 2016 році до рівня 5% від ВВП. Про це заявив директор департаменту соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони України Валентин Федічев в ефірі "5 каналу".

Як зазначив Федічев, у 2015 році на фінансування Збройних сил України (ЗСУ) було виділено близько 45 млрд гривень.

"За підвищенням боєздатності Збройних сил України стоять неймовірні зусилля всього українського народу. Саме народ України дав у 2015 році на фінансування Збройних сил рекордний бюджет за час незалежності - майже 45 млрд гривень. Кабінет міністрів підтримав збільшення оборонного бюджету у 2016 році на рівні 5% від валового внутрішнього продукту", - зазначив представник Міноборони.

За його словами, якщо у вересні 2014 р. українські військові мали у своєму складі до 50 боєздатних батальйонів, то у вересні 2015 р. ця цифра досягла 150.

Раніше повідомлялося, що Міноборони запитало близько 87 млрд грн на свої потреби у 2016 р.

Як повідомлялося, напередодні Президент Петро Порошенко на відкритті саміту YES 2015 у Києві заявив про те, що військовий бюджет України буде збільшено у 2016 р.

Нагадаємо, раніше в інтерв'ю РБК-Україна заступник міністра оборони з питань євроінтеграції Ігор Долгов наголосив, що в Україні необхідно суттєво збільшувати фінансування оборонної галузі.