ua en ru

Кабмін підтримав створення Шосткинського прикордонного загону ДПСУ

Кабмін підтримав створення Шосткинського прикордонного загону ДПСУ Фото: Кабмін (РБК-Україна)

Вказаний підрозділ буде виконувати завдання на українсько-російській ділянці держкордону

Кабінет міністрів України сьогодні, 10 жовтня, у ході засідання підтримав створення Шосткинського прикордонного загону Державної прикордонної служби України. Відповідне рішення уряду є у розпорядженні РБК-Україна.

"Погодитися з пропозицією адміністрації Державної прикордонної служби щодо створення бюджетної установи "Шосткинський прикордонний загін Державної прикордонної служби України (військова частина 1569)", - йдеться у тексті розпорядження.

Крім того, зазначається, що функціонування Шосткинського прикордонного загону має забезпечити адміністрація ДПСУ.

Відповідно до пояснювальної записки, вказаний прикордонний загін створюється для підвищення надійності охорони та рівня захищеності держкордону, готовності органів та підрозділів до раптово виникаючих завдань та удосконалення системи управління, досягнення рівня здатності військ до адекватного реагування на загрози прикордонного збройного конфлікту і збереження спроможності до нарощування оперативних можливостей в особливий період для відбиття збройної агресії проти України.

Проект розпорядження розроблено адміністрацією ДПСУ у зв'язку з необхідністю утворити новий орган Держприкордонслужби, який буде виконувати завдання на українсько-російській ділянці держкордону.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що сьогодні Кабмін затвердив порядок застосування зброї у ЗСУ для відсічі агресії проти України.

Зазначимо, також повідомлялося, що українські військові зі складу операції об'єднаних сил (ООС) провели зачистку одного з населених пунктів Волноваського району, що знаходиться у "сірій" зоні.