ua en ru

У штабі ООС повідомили про зачистку одного з населених пунктів у "сірій" зоні на Донбасі

У штабі ООС повідомили про зачистку одного з населених пунктів у "сірій" зоні на Донбасі Фото: українські військові (flickr.com/ministryofdefenceua)

Українські позиції просунулися на 1200 метрів вперед

Українські військові зі складу операції об'єднаних сил (ООС) провели зачистку одного з населених пунктів Волноваського району, що знаходиться у "сірій" зоні. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-центр ООС у Facebook.

"Об’єднані сили провели зачистку одного з населених пунктів Волноваського району, розташованого у "сірій" зоні. Село, в якому до війни мешкало 80 осіб, упродовж чотирьох років війни залишалось порожнім", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, мешканці залишили населений пункт, оскільки бойовики заходили в село та грабували хати. Після того, як мирні мешканці покинули село, бойовики ховалися в будинках і з них вели обстріли українських позицій.

"Спецпризначенці об’єднаних сил провели спецоперацію із зачистки "сірої" зони. Просунулися на 1200 метрів вперед, розмінували підходи з української сторони, виставили секрети та заслони", - йдеться у повідомленні.

Розвідати, перевірити та унеможливити підхід ворога

Об’єднані сили провели зачистку одного з населених пунктів Волноваського району, розташованого у «сірій» зоні. Село, в якому до війни мешкало 80 осіб, упродовж чотирьох років війни залишалось порожнім. Мирні мешканці залишили його, адже окупанти, попри Мінські угоди, заходили в село, грабували хати та тримали людей в страху. Після того, як населений пункт спорожнів, бойовики ховалися в кинутих будинках і звідти обстрілювали позиції української армії. Щоб унеможливити небажані провокації, спецпризначенці Об’єднаних сил провели спецоперацію із зачистки «сірої» зони. Просунулися на 1200 метрів вперед, розмінували підходи з української сторони , виставили секрети та заслони. Сліди перебування окупаційних військ зафіксувала камера військових кореспондентів. Разом переможемо! Слава Україні!!!

Опубліковано Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation Вівторок, 9 жовтня 2018 р.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що на Донбасі за минулу добу, 9 жовтня, загинув один український військовий, ще двоє поранені.

Також повідомлялося, що контрольні пункти в’їзду-виїзду на Донбасі за минулу добу, 9 жовтня 2018 року, перетнули 39,9 тис. осіб.