ua en ru

Кабмін планує збільшити зарплати бюджетників в 1,5 рази протягом наступних двох років, - М.Азаров

Кабмін України планує збільшити зарплати бюджетників в 1,5 рази протягом наступних двох років. Про це в ході засідання уряду повідомив прем'єр-міністр України Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.

"За рахунок податкової реформи ми розраховуємо протягом наступних двох років в 1,5 рази збільшити заробітну плату бюджетникам", - сказав М.Азаров.
Говорячи про переваги Податкового кодексу загалом, М.Азаров підмітив, що проект Податкового кодексу створює сприятливі умови для бізнесу. "По-перше, ми якісно підвищуємо рівень економічної свободи", - сказав глава уряду.
Також він зазначив, що ця податкова реформа дає чітке розуміння правил гри і вичерпний перелік повноважень податкових органів, який не може бути розширений.
Нагадаємо, згідно меморандуму уряду із МВФ, Кабмін України зобов'язався не підвищувати зарплати бюджетникам у держсекторі, починаючи з 2011 р. та у середньостроковій перспективі. Документ підписали прем'єр-міністр Микола Азаров, голова НБУ Володимир Стельмах та міністр фінансів Федір Ярошенко.
"Ми рішуче налаштовані обмежити швидке зростання фонду оплати праці у державному секторі у 2011 р. та на середньострокову перспективу", - зазначається в документі.
"У цьому контексті ми утримуватимемося від підвищень заробітної плати у 2011 році понад рівень, якого вимагатиме механізм індексування на інфляцію зарплат держслужбовців", - зазначається в меморандумі.