ua en ru

Уряд планує на початку 2017 затвердити програму відродження авіабудування, - Гройсман

Уряд планує на початку 2017 затвердити програму відродження авіабудування, - Гройсман Фото: Гройсман розповів, коли планується затвердити програму відродження авіабудування

Програма має розроблятися на середньострокову перспективу

Кабінет міністрів України планує розробити програму відродження українського авіабудування, яку планується затвердити на початку 2017 року. Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман за результатами наради щодо стимулювання розвитку українського авіабудування на ДП "Антонов", передає прес-служба Кабміну.

"Програма потрібна – з дуже чіткими завданнями, хто, що, у які терміни має зробити: які літаки ми будуємо, що ми повинні зробити у сертифікації, в освіті, технічній модернізації, для режиму оподаткування, для розвитку внутрішньої авіації – це має бути програма, де кожен візьме на себе відповідальність", - зазначив Гройсман.

Він підкреслив, що програма має розроблятися на середньострокову перспективу, бути конкретною та включати два елементи: програму розвитку галузі невійськових літаків та окремо військової авіації.

Гройсман наголосив, що після розробки програми будуть визначені необхідні фінансові інструменти.

"Мене не лякає, що ми не передбачили поки що ресурсу у державному бюджеті на 2017 рік. Як тільки ми визначимо, яка у нас є потреба, ми зможемо вийти з окремими ініціативами у парламент, наприклад у лютому, щодо необхідних змін, якщо вони будуть необхідні, до державного бюджету. Ви повністю отримаєте урядову підтримку і координацію", - сказав очільник уряду.

Нагадаємо, Гройсман провів сьогодні, 29 листопада, нараду з фінансування галузі виробництва літаків.