ua en ru

Уряд скасує прив'язку тарифу на електроенергію для міського транспорту до тарифу для населення

Уряд скасує прив'язку тарифу на електроенергію для міського транспорту до тарифу для населення Фото: Кабінет міністрів України

Кабмін скасує 2 свої постанови з 2017

Кабінет міністрів України скасує прив'язку тарифу на електроенергію для міського електротранспорту до тарифу для населення. Про це свідчить постанова уряду №1192 від 25 листопада 2015 року, опублікована на урядовому порталі.

Документ скасовує постанову Кабміну №881 від 26 червня 2007 року, яким тарифи на електроенергію для міського електротранспорту фіксувалися на рівні тарифів для населення.

Зокрема, уряд скасував постанову від 26 червня 2007 р. № 881 "Про тарифи на електричну енергію для міського електротранспорту".

Також, відповідно до постанови, скасовано розпорядження Кабміну №761-р від 20 жовтня 2004 року, яким уряд зобов'язав НКРЕКУ ввести диференційовані (за часом доби) тарифи на електроенергію для міського освітлення.

Підкреслюється, що постанова уряду №1192 щодо скасування вище зазначених документів набирає чинності з 1 січня 2017 року.

Нагадаємо, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, планує підвищити тарифи на теплову енергію для ПАТ "Київенерго", про що свідчить відповідний проект постанови комісії.